Nu är vi på väg

SÅ KOM DÅ äntligen reservdelen vi väntade på för att komma iväg och i morse den 24 maj klockan 06:15 lämnade vi Pampas marina! Om vi kunde fått välja morgon att segla iväg på så kunde vi inte ha valt en mer perfekt som idag. Ulvsundasjön låg spegelblank under en klarblå himmel och det var redan varmt i solen. Lugnt och stilla precis som vi hade tänkt oss.

Vilken morgon vi fick till avsked.

Vilken morgon vi fick till avsked.

Avskedskommitté
Vår helt fantastiska vän Christer överraskade oss rejält med att komma oss i möte utanför Äppelviken paddlandes i kajak. Som traditionen bjuder blev det så klart en Gammel Dansk och sen ett lite tårfyllt farväl. Det har blivit många sådana den senaste veckan.

Vår underbara avskedskomitté

Vår underbara avskedskommitté skålar i Gammel Dansk.

Ut i Saltsjön
Så fortsatte vi mot Södertälje där vi skulle slussa ut i Saltsjön. Som vi njöt av solen, värmen och Mälarens grönska. Att kunna sitta i båten och glida fram på vattnet till en kakafoni av fågelkvitter är något helt unikt och något vi tar med oss. En broöppning och en slussning senare så var vi ute i Saltsjön. Tyvärr var det ingen vind eller så var det motvind så det blev motorgång även på vägen ut. Först sent på eftermiddagen vred vinden och vi ändrade kurs och vi kunde sätta segel en stund.

I väntan på slussning i Södertälje.

I väntan på slussning i Södertälje.

Lång dag på sjön
Det blev en lång men skön första dag på sjön. Vi ligger nu på svaj vid Ringsö utanför Nyköping. En riktig pärla till naturhamn och rekommenderas varmt. Det är som en labyrint av små kanaler med skydd för alla vindar och väder. Just nu är vattnet magiskt spegelblankt. Det börjar skymma och fågelsången omkring oss är otrolig. Men kanske är det lugnet före stormen. Det ska nämligen blåsa upp ganska rejält nu ikväll och i natt med fortsättning under morgondagen. Nordliga vindar på 9-12 meter per sekund, inte roligt. Så håll tummarna för att vi får sova inatt. Vi är ju lite trötta efter den långa dagen till sjöss men väldigt nöjda!

[contact-form]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.