Lotta och Mads – The story

Vår seglingshistoria började i juli 2009 då vi blev medbjudna att segla med vår vän Christer på hans nya båt och en segling upp till Sveriges nordligaste hamn. Vi mönstrade på vid startdestinationen som var Stockholm och efter en veckas segling nådde vi Sundsvall där vi klev av och tog bussen hem. Ingen av oss hade seglat med en sådan stor båt tidigare och vi kände båda att det här var riktigt kul!

Vi hade ytterligare några jobbveckor innan vår sommarsemester i längre format började och under dessa veckor växte idén om att vi ville kanske skulle ut och segla på semestern för att se om det här verkligen var något för oss. Frågan var bara i vad? Blocket konsulterades och strax hade vi köpt vår första segelbåt, en Ohlsson 22. Efter den semestern var vi fast! Sedan dess har vi uppgraderat båt fyra gånger till den båt vi har idag, S/Y Looma IV, en Regina af Vindö 43 fot. Vi har gått allehanda utbildningar och kurser både för navigation och praktiskt segling samt att vi seglat så mycket vi kunnat så länge det inte legat is på vattnet.

Ganska snart började drömmen om långfärdssegling växa sig starkare och starkare. Vi köpte alla böcker om seglingsreseberättelser vi kunde hitta och vi gick med i Oceanseglarklubben där vi avverkade föreläsningar av andra klubbmedlemmar som berättade om sina seglatser runt om i världen på löpande band.  Vi sökte information på nätet och följde andra seglares bloggar. I 2012 blev vi erbjudna att segla med vänners båt över Atlanten, från Las Palmas till Barbados, och vi var inte nödbedda och tackade självklart ja. Denna seglats gav oss mersmak och nu visste helt klart att vi bara måste ut på långsegling!

Via vår hemsida ser vi fram emot att få dela med oss av det vi ser och upplever och att det kan bringa till både till inspiration och glädje!