Ankomst Mindelo, Kap Verde

Söndag 14 januari klockan 14, alltså 6 dygn och 6 timmar senare, angjorde vi Mindelo marina. Summa summarum var det en helt OK seglats men inte någon av de roligare vi gjort. Vinden var bra och vi gjorde en snitthastighet på 6 knop men vågorna var mindre roliga och ibland kom de från flera håll samtidigt vilket gjorde livet ombord väldigt obekvämt. Det var lite tufft med sömnen med bara 2 ombord och vi körde 3 timmarspass på nätterna. Det roliga med att segla i grupp har varit att även fast vi efter ett par timmar spritts ut över havet och inte längre ser varandra, har vi hela resan till och från haft kontakt med de andra båtarna över VHF radion och till och med visuellt sett andra Viking båtar. Vi kom ikapp den minsta båten, S/Y Astrid, en Vega om 27 fot och just då var det ett par timmars stiltje och vi gick för motor. Ombord på S/Y Astrid passade man på att baka och vi fick en nybakad, varm bit parmesanscone kastad över till vår båt. Kanongott!

Vår crew, Carlos och Patricia, var här när vi kom och har nu flyttat ombord. Det känns bra och det kommer säkert bli en bra resa och kul att segla tillsammans.

Nästan alla Viking Explorer båtarna har nu kommit och vi umgås flitigt på Floating bar i marinan. Sedan söndagkväll blåser det kuling och kommer göra det fram till helgen. Som det ser ut nu är avgång mot Barbados planerad till söndag. Men det kan hinna ändra sig så vi får se.

Såklart fick vi fisk men bara en då vi valde att inte fiska mer eftersom det inte lockade att stå och rensa fisk och tillaga fisk i vågorna. Flygfisk fick vi också som hoppade upp på däck under seglingen.

Här på bryggan ligger även en roddbåt med 5 killar från Holland och England och de ska då ro vidare till Franska Guyana. Coolt men galet.

Vi återkommer snart igen! Lotta och Mads

4 reaktion på “Ankomst Mindelo, Kap Verde

  1. Det är så roligt att läsa era reseskildringar. Det låter som ni hade en jobbig segling. Skönt att allt är väl o att er crew äntligen är på plats! Förstår att det känns skönt att vara några fler ombord. Då börjar nedräkningen för den långa seglatsen. Det ser ut som ni har det trevligt ihop med era Vikingar. ?. Här har det kommitl lite snö idag. Molly gillar det men Hilding tycker det är pyton o vill hem till soffan. Jag har honom i femton dar medan hans fam är i Thailand. Hur varmt har ni det? Här går flunsan som värst, peppar peppar har jag klarat mig hittills. Pratade med Claes i söndags som blev däckad förra veckan o Linda var på gång. Nu ska ni ha det så bra o så skickar jag massor med kramar. Var rädda om er❣️❤️❤️❤️

  2. Skönt att vara framme gissar jag, men räkna med stökiga vågor på överfarten till Karibien. Vi hade lite vind och mycket vågor, men man vänjer sig någorlunda risken blir att seglen slår väldigt mycket och riskerar att gång bitar, så kändes det åtminstone för oss.
    Ni får inte missa att göra utflykt till Santo Antao. Fråga i marinan i Mindelo de kan rekommendera en taxi som tar er dit inklusive guide. Helt fantastiskt.

    • Och vi som sett fram emot blir lugnare vågor. Men som du skriver, man vänjer sig ju. Och så väntar ju något fantastiskt i slutet! Sao Antao ska vi verkligen försöka komma till! Ha det gott! Lotta och Mads

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.